Soundtracket till Lust görs av Peter Steeles arvtagare

showpic2Min roman Lust har ett alldeles eget soundtrack: Three pages from Hell av Undecimber. Det är inte alla böcker som kan skryta med det. Att det sedan är Peter Steeles (Type O Negative) arvtagare som sjunger gör det inte sämre. Efter idag kan du lyssna på det hur mycket du vill:

Egentligen började det för åtta år sedan när min första bok släpptes. Vi fick för oss att den skulle ha ett soundtrack och arrangerade en rocktävling. Reaktor vann. Åren gick. Reaktor bytte namn och medlemmar men rösten var densamma. Sedan gav de ut en skiva och sålde massor i England. Precis som det ska vara.

Sedan spårade det ur och sångaren Patrik Ransäter blev tillfrågad att sjunga i Josh Silvers nya band. Han som tidigare var keyboardist och producent i Type O Negative. Skivan kommer i vinter.

Trots kaotiska rockstjärneturneringar, inspelningar i LA och skumma samtal med The Edge i U2, vill alltså detta band fortfarande jobba med mig. Helt otroligt.

När jag ändå skrev den här blogg-posten passade jag på att fråga Patrik Ransäter hur det är att skriva en låt till en bok:

”Man skriver inte en låt. Låtar skriver sig själva. Det gäller bara att vara där när det händer, att känna hur tonerna resonerar genom kroppen och kommer ut genom fingrarna i instrumentet. Det går inte att bara sitta ner och skriva musik, lika lite som jag antar att man kan sitta ner på beställning och skriva en ny bok. Så på sätt och vis kändes det omöjligt att skriva ett soundtrack när jag fick frågan. Men det är någonting som händer när man läser en bok. Miljön, atsmofären och stämningen sliter tag i själen. Toner uppstår. Texten finns ju redan där. Estetiken i en bok kan innehålla en orkan av känslor, tillräckligt för ett helt album. Och andra sidan kräver det en exceptionell författare bakom orden för att tända en gnista. Och det har jag fått förmånen att göra. Life is not fair, get over it.”

Ni hittar mer om Undecimer här.

Publicerad av Åsa Schwarz

Swedish novelist writing about crime, horror and mysticism. Translated to seventeen languages. IT-security specialist. Columnist in Computer Sweden. Mum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: