Ny thriller: De sju nycklarna

Äntligen. Efter ett antal år släpper jag snart den första skönlitterära boken jag skrivit inom mitt fackområde, cybersäkerhet. Det har varit både en utmaning och en gåva att ha tillgång till all den information jag har.

De sju nycklarna handlar om Rebecka, en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

Rebecka vaknar en natt av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser ”The key” i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör Rebecka och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.

Det här är en gastkramande thriller i hackermiljö.  De sju nycklar till internet finns i verkligheten, och en av bärarna är svenska.

Berättelsen har jag tänkt på i många år, ända sedan första gången nycklarna användes år 2010.  Med dem som utgångspunkt är det lätt att visa hur sårbart samhället är idag. Nästan allt är beroende av att Internet fungerar samtidigt som stora delar av samhället inte har någon beredskap om något allvarligt skulle hända.

Är du privatperson och vill få ett mail när De sju nycklarna släpps? Klicka HÄR och tryck på bevaka.

Vill du beställa till bokhandel eller företag? Kontakta Susanne Ahlenius på Hoi Förlag.

Vill du ha ett recensionsexemplar? Kontakta Hoi Förlag och skriv vilken tidning, blogg eller annan media det gäller.

De sju nycklarna släpps 21 augusti, 2017, i Sverige och Danmark samtidigt. Den kommer finnas som inbunden, ljudbok samt e-bok.

Ha en fantastisk sommar,

Åsa

Publicerad av Åsa Schwarz

Swedish novelist writing about crime, horror and mysticism. Translated to seventeen languages. IT-security specialist. Columnist in Computer Sweden. Mum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: