Jag släpper min spänningsroman gratis på nätet

Fjättra_omslag_2014I dag släpper jag min debutroman Lilith i kedjor gratis för all framtid på nätet. Det innebär att den går att ladda ner helt kostnadsfritt från iTunes och endast för distributionskostnaden (som jag inte kan påverka) från internetbokhandlare som t ex Bokus (19kr) och Bokon (5kr).

Anledningen är att jag vill bottna i frågan om gratis e-böcker påverkar försäljningen av pappersböcker. Under vintern 2013-2014 genomförde jag det s k e-boksexperimentet då jag släppte min senaste roman Lust gratis på nätet under en vecka. Det som var tydligt var att gratis e-böcker påverkar försäljningen av e-böcker positivt. Däremot märktes ingen påverkan av försäljningen av pappersböcker.

Personligen tror jag att effekten hade varit större om jag låtit e-boken vara gratis en längre tid än en vecka. Vi kom inte i närheten av en kritisk massa som  spontant började prata med varandra om boken. Därför släpper jag nu min debutroman Lilith i kedjor gratis för all framtid.

Jag kommer även denna gång att följa upp och publicera resultatet. Men denna gång låter jag experimentet pågå under en längre tid för att se vad det kan ge för effekter.

Om Lilith i kedjor
Lilith i kedjor är en okonventionell spänningsroman där tre separata historier knyts ihop till en medryckande intrig. Den gemensamma nämnaren är Lilith, Adams första hustru och enligt judiska skrifter modern till demoner och vampyrer.

En kvinna flyr genom Södermalm på 1800-talet, rakt i armarna på sina banemän. 160 år senare hittar en student en gammal dagbok under köksgolvet i en lägenhet på Södermalm. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor ur ett datasystem. Han arbetar på uppdrag av Lilith, sin stora kärlek på nätet. Säkerhetskonsulten Martina får i uppdrag att utreda hur pengarna försvunnit men uppdraget får helt andra proportioner när ett lik hittas med två djupa sår i halsen.

Gillar du Lilith i kedjor?
Om du  vill läsa fler böcker som jag skrivit rekommenderar jag i sådana fall min senaste roman Lust som bl a finns som pocket och e-bok.  Då blir du även en del av experimentet.

Jag återkommer med resultatet. Följ den här bloggen eller mig på Twitter eller FB om du vill vara säker på att inte missa det.

/Åsa Schwarz

PS, Lilith i kedjors orginaltitel var …och fjättra Lilith i kedjor. Längden på den har jag ångrat sedan boken släpptes så nu gjorde jag slag i saken och helt enkelt kortade ned den.

Publicerad av Åsa Schwarz

Swedish novelist writing about crime, horror and mysticism. Translated to seventeen languages. IT-security specialist. Columnist in Computer Sweden. Mum.

4 reaktioner till “Jag släpper min spänningsroman gratis på nätet

  1. Reblogga detta på Booze'n'Books och kommenterade:
    Gratis E-bok! Hoppas detta blir en trend. Själv är jag snabb att ta hem gratis E-böcker. Inte lika snabb att läsa dem men ganska. När de väl ligger där i plattan så är det så lätt att ta upp och läsa. Speciellt på resor där man kanske packat en bok för lite. Eller bara när man ligger i soffan och lässuget kommer och man inte kan välja bland alla böcker man skall läsa. Då tar man den mest lättillgängliga.

    Åsa Schwartz blir en ny bekantskap för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: